Fiberon Horizon Tudor Brown kompozit kültéri burkolat


A Fiberon kültéri padlóburkolat előnyei


Az Őszi napsütésben még az otthonunk kibővített részeként kertünkben és teraszunkon tölthetjük a munkába sietős reggeleket és a pihenésre szánt délutánokat, estéket. 
A Fiberon Decking WPC különleges kültéri burkolóanyaga műanyag és fa kompozit keverékéből készül, ezért e szálkától mentes padlóval egyedi és kifinomultan szép kültereket nyerhetünk, amelyekkel a kerti úszómedence vagy jakuzzi környékét is érdemes burkolni, hogy egységes látványú, ugyanakkor csúszásmentes, biztonságos burkolatra tehessünk szert. Nézzük meg, milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik az előnyben részesített fa burkolattal összehasonlítva!Fiberon Exotics Cherry kompozit kültéri burkolat


A Fiberon kültéri burkolóanyag mellett szóló tények, avagy Fa kontra Fiberon:


1. A Fiberon kompozit padló kevesebb karbantartást igényel, mint a fa deszkázat

 Fa kontra Fiberon karbantartás 

Kompozit padló nem félkész padló. Megérkezik a késztermék és soha nem kell csiszolni, festeni vagy felületkezelni, tisztítására pedig elegendő az egyszerű, semlegesen tisztítószeres víz. A fapadlót a telepítés után egy-két évente utó kell kezelni, ami azt jelenti, hogy a Fiberon választásával jelentős mennyiségű időt és fáradtságot takaríthatunk meg. Szabadidejét töltse családjával és barátaival, ne az ecsetekkel és a kaparókkal!

 
2. A Fiberon kompozit padló kevesebbe kerül a hosszú élettartama alatt, mint a fából készült változata és tovább tart

Fa kontra Fiberon tartósság

Míg a kezelt fa padló költsége kezdetben kisebb, a karbantartási költségek lényegesen magasabbak. Ha a fa padló fenntartása átlagosan 100.000-150.000 Ft évente, akkor mennyi lehet a kompozit padlóé? Gyakorlatilag elenyésző. Mi több, a fa padló felületén megjelenhet a penészedés, a rothadás és a rovarok okozta károsodás, így csökkentve élettartamát, míg a Fiberon évről évre megtartja minőségét.

 

3. A Fiberon kompozit padló anyaga környezetbarát és toxin-mentes

Fa kontra Fiberon környezetbarát szemlélet

A Fiberon védi környezetét és családja egészségét. A kompozit padló helyi forrásból származó újrahasznosított műanyagból és a helyi malom fűrészáru maradékából, illetve egyéb újrahasznosításra kerülő anyagokból készül. Ez azt jelenti, hogy a gyártás során a Fiberon megakadályozza, hogy évente több mint 50.000 tonna műanyag és egyéb hulladék a kiöntött hulladéklerakókba és hulladékégetőkbe kerüljön. A kompozitok gyártása megakadályozza a további erdőirtást, mentesek a mérgező vegyi anyagoktól és a zárt hurkos vízhűtő rendszerek használatával nulla vízhozam kíséri, a megújuló energia körforgásába visszatérve. A 98,5%-os újrahasznosítási aránnyal az USA és a vasúti közlekedés üvegházhatást okozó gázok kibocsátását is csökkentik, továbbá a Fiberon hozzájárul termékeivel a LEED és az egyéb zöld épület minősítési rendszerek alkalmazásához.

 

4. A Fiberon kompozit padló biztonságosabb

 

 Fa kontra Fiberon biztonság

A fa és műanyag Fiberon kompozit padló kipattogzás mentes és csúszásmentes felülettel rendelkezik, amely biztonságosabb a gyermekek és a háziállatok számára, valamint a mezítlábas közlekedés során.

 

5. A Fiberon kompozit padló természetes, akár a fa

 Fa kontra Fiberon természetesség

A Fiberon kompozit padló gyártása hosszú utat tett meg az elmúlt öt évben. A mai kompozitok már a természetes szépséget és az egzotikus keményfát is tükrözni tudják a finom és változatos fa erezetű minkákkal.

Olvasd el Az Őszi Otthon körül a Fiberon teraszburkolattal című cikkünket!

Takács Andrea (Parador)